Apparatdykning

Över 70% av jordens yta täcks av vatten och att lära sig dyka är börja på en spännande upptäcktsresa som kan vara hela livet. Dykning blir ofta en livsstil med en ständig lust att utvecklas och utmana sig själv. För andra blir det en trevlig hobby som man ägnar sig åt när andan faller på, både i våra svenska vatten och utomlands. Andra fastnar för miljön under vattnet som lockar med allt som finns att upptäcka. Det kan ävan vara stillheten och känslan av att sväva som ger lust att dyka om och om igen. Oavsett vilken typ av dykare du är så är du lika välkommen i ÖSDK. Fördelen med att vara med i en dykklubb är att du lär känna massor med trevliga dykare, både tjejer och killar, och det erbjuds kurser och dykutflykter.

50.000 svenskar kan inte ha fel…

Upplevelserna, kamratskapen och möjligheten att ständigt utvecklas driver runt 50.000 sportdykare i landet att göra över en halv miljon dyk varje år. Dyka kan man göra överallt, nästan. Här runt Örebro finns flera fina kalkbrott dit dykare kommer från hela Sverige och Vättern ger en säregen upplevelse.

Är det farligt?

Få sporter är så omgärdad av krav på både säkerhet och utrustning som dykning. Om du dyker med sunt förnuft och följer de föreskrifter som finns så är dykning en säker sport. En stor del av utbildningen handlar om att göra dig säker och trygg under vattnet och hantera olika situationer som kan komma upp. Det är t ex inte tillåtet att dyka själv, du följs alltid åt av en parkamrat som du är förbunden vid med en lina. På alla våra utflykter finns alltid välutbildade dykare med. Som ny dykare ska du alltid kunna känna dig trygg när du är med på ÖSDK:s organiserade utflykter.

Krav för att ta dykcertifikat

ÖSDK utbildar dykare i CMAS internationella dykcertifikat.

– Du måste ha fyllt 14år innan utbildningsstart för 1*CMAS dykcertifikat (under 18 måste du ha målsmans medgivande)

– Dykeleven skall ha godkänd läkarundersökning enligt Svenska Sportdykareförbundets (SSDFs)krav

– Utbildningen skall ske hos utbildare auktoriserad av SSDF, t ex ÖSDK i Örebro.

Intresseanmälan görs via mail till info@osdk.se. Ange namn, fullständigt personnummer, adress, mail samt telefon för att få reda på nästa aktuella utbildningstillfälle.