Städa Kvinnersta

Örebro SDK går samman med markägarna, kommunen och Städa Sverige. På lördagen städar vi vattenytan och fridyker för att städa 0-3m djup vid stränderna runt norra och södra Kvinnersta kalkbrott. Samt markområdena runt båda dagbrotten. Efter städning bjuds det på korv.

I år sker det på städastranddagen och världstädardagen! Vi har en båt i vardera brotten för att hämta saker som flyter i ytan.

10:00 samlas vi för städning på parkeringen. Ta med varma och oömma kläder, handskar och flytvästar.

Ni som vill fridyka behövs dräkter och en dunk med vatten att skölja av er efter dyket. Förvara gärna ljummet vatten i en kylväska så blir det skönare och inte kallt.

Vi grillar korv vid ca 13, innan det hela avslutas vi 15-16 tiden.

I år behöver vi sortera skräpet lika bra som förra året för att kunna lämna skräpet sorterat. Följande fraktioner skall sorteras och märkas väl då kommunen kommer och hämtar:

Plast, Metall, Glas, Brännbart, Icke brännbart, Miljöfarligt

ÖSDK lämnar följande till:

Plast flaskor (Pant) genom samarbete med PantaMera.

Alu/Plåt burk (Pant) genom samarbete med PantaMera.

Utbildning

Via https://stadasverigemiljoutbildning.se/ hittar ni StädaSveriges nya digitala utbildning som berättar om nedskräpningens konsekvenser men också hur skräp faktiskt kan vara en resurs! Viktigt att alla deltagare går igenom utbildningen innan städningen. Det tar mellan 10-12 min och är lärorikt.

Engagemang på sociala medier

Använd gärna #städasverige, #strandensdag och #städamera när ni lägger upp bilder från städningen i sociala medier. Klubben har Vinstchans 5000 kr. Vill ni skicka bilder som kan vara OK att lägga ut på hemsidan eller lämna till tidning tar vi gärna emot det. Hör gärna av er till ledare om ni vill hjälpa till med detta.

 

Vi har extra behov av:

-Transport av säckar med burkar (lämnas vid ICA Maxi)

-Korvgrillare

-Dykledare

Föräldrar, syskon, kompisar, fridykare och sportdykare är välkomna

Anmälan sker på Facebook event eller till fridykningsansvarig@osdk.se